Wat is er nodig voor een geslaagd proces bij projectinrichting?

Bij het aanschaffen van een nieuw interieur bestaat er vaak bij de klant al een idee, maar weet men niet hoe alle details samen tot een kloppend geheel gemaakt kunnen worden.

Om de nieuwe bedrijfsuitstraling tot een succes te maken, is de hulp inschakelen van een professional als KBLT Interieur Projecten altijd een goed idee. Maar, hoe gaat dit traject in zijn werk?

1. Alles begint bij een goed gesprek; open communicatie is heel belangrijk. Hoe zie je het voor je? Wat is voor jouw bedrijf heel belangrijk? Wat is hetgeen wat je juist NIET wilt? Wat is het budget wat je wil besteden? Zomaar enkele vragen die gesteld gaan worden om jouw bedrijfsvisie te vertalen naar een passend ontwerp.

Ik duik hierbij echt IN je bedrijf; het is belangrijk om meer te weten over het product/de dienst wat je verkoopt, om een duidelijk gevoel erbij te krijgen.

2. Na de goedkeuring van de offerte begin ik met een indeling; hoe is de entree, klopt de routing, heb je voldoende werkruimte, op welke manier komen de producten het beste tot hun recht, zit het geheel logisch in elkaar?

3. Als de indeling klopt, dan kunnen de ruimtes in 3D gezet worden. Er ontstaat een nog duidelijker overzicht van de beleving. In dit stadium is het makkelijk om aanpassingen te doen of zelfs grote veranderingen door te voeren voor een beter eindresultaat.

4. Verlichting en akoestiek: twee hele belangrijke elementen die vaak ‘vergeten’ worden. Hierin wordt KBLT geadviseerd door een team van specialisten, die kunnen bepalen wat er nodig is als basisverlichting, wat er uitgelicht dient te worden, of hoe je de akoestiek kunt optimaliseren. Het is belangrijk om dit in een vroeg stadium te onderscheppen; niet alleen beter voor het totale eindresultaat, maar ook om te voorkomen dat het achteraf aangepast moet worden wat altijd een aanslag is op je budget.

5. Materialisatie: dit is de sfeerbepaler van het geheel. Door de juiste kleuren te combineren met harde en zachte materialen vormt zich een speels geheel. In het gedeelte van de materialisatie is budgetbeheer belangrijk: een bepaalde sfeer kan neergezet worden met zowel dure materialen als met een goedkoper alternatief, afhankelijk van het uitgangspunt van de klant.

Voor commerciële ontwerpen kun je daarom bij KBLT terecht: je krijgt niet alleen een ontwerp wat bij je past, maar kunt dat ook uitvoeren zoals bedoeld!

Kantoormeubilair, loungebanken, fauteuils, vergadertafels, kleden, wandbekleding, vloeren, , glazen wanden, signing en verlichtingsarmaturen worden in een voorstel meegenomen: alles om het project zo compleet mogelijk aan te kleden.

6. Strakke planning voor de uitvoer: Wie, wat, waar en wanneer? Door projectbegeleiding toe te passen bij ons vaste team van uitvoerende partijen wordt ervoor gezorgd dat de uitvoering zo strak mogelijk op elkaar aansluit. Jij als klant hebt hier geen omkijken meer naar.

7. Genieten van het eindresultaat van een nieuwe, inspirerende werkomgeving!

Samen ideeën tot leven brengen?