PVC Showroom

Deze opdrachtgever wilde hun nieuwe showroom van 300 m2 benutten voor de verkoop van PVC-vloeren. Ze zochten iemand die deze ruimte optimaal kon indelen, zodat de te verkopen PVC-vloeren goed tot hun recht zouden komen, zonder dat er één grote, kale open oppervlakte zou ontstaan.

Voor gerichte verkoop van vloeren is vanuit KBLT Interieur Project het idee ontstaan om de klant na binnenkomst figuurlijk aan de hand mee te nemen. Samen met de verkoper wordt de klant via enkele keuzemogelijkheden begeleid, zodat het uitgebreide assortiment wordt versmald tot dé vloer waar ze naar op zoek zijn. Aan de lange wand zijn grote verticale vloervlakken in diverse kleurstellingen gepresenteerd. Zodra duidelijk is welke kleurstelling men ongeveer zoekt, wordt er verder gevraagd naar het type PVC-vloer; in de showroom zijn 4 grote ‘vloervlakken’ te vinden: twee voor planken, één in visgraatpatroon en een met betonlook. Een groot vloervlak geeft immers een beter beeld van hoe een vloer er eenmaal gelegd uit zal zien. Per vloervlak zijn in staande bakken materiaalstalen in diverse typen en kleurstellingen terug te vinden.

Door het creëren van middelhoge wandjes rond een gedeelte van het vloervlak ontstaan er, samen met wat meubilair, niet alleen sfeerhoekjes waar de klant even kan vertoeven, maar wordt ook de grote open ruimte optisch doorbroken. Een warmbeige gietvloer als basisvloer zorgt voor een neutrale ondergrond die past bij alle kleuren van de te verkopen PVC-vloeren.

Een opvallend architectonisch element zijn de bordeauxrode kozijnen. Door een modern kleurenpalet hierop toe te passen, ontstaat de warme, uitnodigende totaaluitstraling waar de klant naar op zoek was. Het witte systeemplafond is vervangen door een zwart plafond, met daaronder zwarte richtspots aan een rail. De belangrijkste reden hiervoor is dat er meer aandacht wordt gevestigd op de te verkopen PVC-vloeren, maar ook dat de ruimte een luxere uitstraling krijgt. Voor de finishing touch is ervoor gezorgd dat voor de opening het meubilair, de beplanting en alle aankleding op de juiste plek zijn gezet of gehangen, zodat de opdrachtgever zich kon richten op andere belangrijke zaken die nog geregeld moesten worden.

Samen ideeën tot leven brengen?