Ontvangstruimte kliniek

Voor de ontvangstruimte van een vruchtbaarheidskliniek moest een akoestisch probleem worden opgelost: de balie stond in een open ruimte met een plafondhoogte van 6 meter, waardoor privacygevoelige informatie vrij spel had om de wachtende cliënten te bereiken. Dit diende anders te worden aangepakt. Bovendien was het wenselijk om de algehele uitstraling te moderniseren en in te spelen op de toekomst, waarin er meer cliënten per uur zouden worden ontvangen.

KBLT Interieur Projecten heeft een voorstel gedaan voor de nieuwe situatie: De balie is verplaatst naar het gedeelte met een verlaagd plafond, waarbij de ruimte rondom en achter de balie is voorzien van akoestische materialen om het weerkaatsende geluid direct te absorberen.

Door gebruik te maken van twee verschillende vloeren wordt de cliënt bij binnenkomst direct naar de aanmeldbalie geleid. Uiteraard speelt de juiste bewegwijzering hierbij ook een ondersteunende rol.

In het ontwerp is de wachtruimte een open geheel geworden, waardoor zowel de baliemedewerkers als de ontvangende arts gemakkelijk oogcontact kunnen maken met de wachtende cliënten. Een speels geheel is gecreëerd door gebruik te maken van een verhoogde vloer, afgescheiden door plantenbakken, en door verschillende opstellingen van zitmeubilair te gebruiken om op een passende en prettige manier te verblijven tot aan de afspraak of tussen de afspraken door.

Bekijk 3D interieur

Samen ideeën tot leven brengen?