Het ontwerp van een zakelijk interieur

Het ontwerp van een zakelijk interieur is écht wel een ander interieur dan dat je thuis zou hebben. Persoonlijke smaken zijn van ondergeschikt belang. Wat wél belangrijk is, is dat de huisstijl op de juiste manier wordt geïntegreerd bij de gewenste uitstraling.

De kleuren- en materiaalbepaling komt pas aan het einde van het ontwerptraject (terwijl dit zéker wel belangrijk is).

Een goed ontwerp maken is daarom ook een vak apart. Soms hoor ik dat ‘de vrouw van’ of ‘de secretaresse’ dat “wel even” kan doen. Maar helaas, dat werkt zo niet. Hoe ziet een goed stappenplan er dan uit?

  • Hoe is het nu, en wat is er nodig? Zijn er aspecten in het huidige interieur die niet (meer) voldoen? Routing: denk aan de benodigde werkbare ruimte.
  • Moet een ruimte multifunctioneel worden gebruikt? Hoe zit het met de veiligheid? Zo maar wat vragen die naar boven kunnen komen bij de intake. Bij grote projecten worden er diverse teams/afgevaardigden gesproken om tot een goede basisinventarisatie van wensen en eisen te komen. Ook wordt het budget besproken wat men wil/kan investeren.
  • Eerste schets. Gegevens zijn verwerkt in een plattegrond. Deze wordt met de opdrachtgever doorgenomen. Indien dit het plan meer verduidelijkt, kan er worden gekozen om een bepaald aanzicht in 3D weer te geven, zonder verdere invulling van sfeerbepaling.
  • Na goedkeuring van de basisindeling wordt overgegaan naar materialisatie. Hierbij komen specialisaties kijken zodat na uitvoering alles ook goed functioneert. Om even wat voorbeelden te noemen:

          – is de gebruikte tapijttegel geschikt voor vloerkoeling- en verwarming?

          – voldoet de verlichting aan de vereiste Arbo normering?

          – voldoen gebruikte materialen aan gestelde milieu eisen (herbruikbaarheid, is het materiaal biobased)

          – is het meubilair geschikt voor mindervaliden? In deze fase wordt ook eventueel maatwerk getekend

Elk bedrijf, en elk interieur is weer anders: daarom beginnen alle opdrachten met een goed gesprek, waarbij globale wensen worden besproken. Op basis hiervan wordt een offerte uitgebracht voor het te maken ontwerp, geen verrassingen achteraf. Wel zo duidelijk en helder voor beide partijen!

Enthousiast? Bel gerust voor een eerste kennismaking: 06 4260995  of ga naar de contactpagina   

Samen ideeën tot leven brengen?