Gemeente Eersel

Vanwege de uitbreiding van het aantal personeelsleden is besloten om de gemeentemedewerkers van de buitendienst een mooie kantoor- en vergaderruimte te bieden op de eerste etage van de Gemeentewerf, die tot dat moment gebruikt werd als opslagruimte. Deze L-vormige verdieping moest een werkplek worden voor 4-8 medewerkers, waarbij ook ruimte moest zijn om incidenteel te kunnen vergaderen.

Het gebouw bevindt zich aan een bosrand en heeft een stoere, industriële uitstraling. Tijdens de intake waren zowel de opdrachtgevers als KBLT Interieur Projecten het al snel eens dat de rauwe en duurzame elementen van het gebouw als één geheel gecombineerd moesten worden met een dito interieur; duurzaamheid is het credo dat de gemeente als voorbeeldfunctie hanteert en wil uitdragen naar haar inwoners.

Er is gestart met het maken van een indelingsplan. Hierbij zijn de opties aangegeven voor een indeling van de kantoorruimte voor zowel 4 als 8 werkplekken. Om kantoor- en vergaderruimte te scheiden is een glazen scheidingswand getekend, waarbij een nieuwe doorgang naar het kantoor vanuit de hal nodig is. Na goedkeuring van de plattegrond is het kleurenpalet en de materialisatie verder ingevuld.

Op de glazen wand is een natuurfoto uit Gemeente Eersel geplaatst op een biobased One-way-vision folie. Het zand op de foto loopt optisch over in de tapijttegel, die een Cradle-to-Cradle keurmerk heeft. Het kantoormeubilair vanuit het gemeentehuis wordt hergebruikt in de nieuwe ruimte. Zelfs de onderdelen van de nieuwe verlichtingsarmaturen zijn na afschrijving grotendeels herbruikbaar en worden bij de leverancier geassembleerd door werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Na goedkeuring van de offerte is voor de uitvoering een strakke planning opgesteld, waarbij alle vakmensen uit het eigen netwerk zich voor 100% hebben ingezet om alles tot één mooi geheel te maken binnen de gestelde tijdslimiet. KBLT Interieur Projecten heeft door middel van projectmanagement dit proces begeleid.

Samen ideeën tot leven brengen?