De invloed van verlichting op een gezond werkklimaat

Wat is de invloed van verlichting op een gezond werkklimaat?

Uiteraard wil je een gezond werkklimaat voor je werknemers; dit draagt bij aan onder andere de productiviteit en voorkomt ziekteverzuim.

Even wat feiten die recent gepubliceerd zijn:

Onderzoek wijst uit dat een gezond kantoor met de juiste verlichting aanzienlijke verbeteringen in de werkprestaties van medewerkers kan opleveren. Denk aan een stijging van 18% in productiviteit, 12% in nauwkeurigheid en 10% in algemene werkprestaties. Deze cijfers benadrukken hoe belangrijk goed ontworpen kantoorverlichting is. 

Ook door het natuurlijke ritme van het lichaam te volgen en deze na te bootsen, creëer je een werkomgeving die stemming, concentratie en het algehele welzijn van medewerkers bevordert. Met name bij kantoren die een beperkte toegang tot daglicht hebben, is dit van belang.

Een win-win situatie

Een gezond kantoor biedt niet alleen voordelen voor medewerkers, maar levert ook zakelijke voordelen op. Zo kan het verlagen van ziekteverzuim, burn-out en personeelsverloop resulteren in een mooie kostenbesparingen. Bovendien draagt een verbeterde werkomgeving bij aan een gezondere levensstijl en het welzijn van medewerkers. Dit zowel binnen als buiten het kantoor. Een win-win situatie!

Maar hoe pas je dit dan toe binnen je eigen kantoor? Dit is zeer specialistisch werk! Daarom wordt een interieurontwerp vertaald naar een professioneel lichtplan waar rekening wordt gehouden met lichtsterktes, kleurwarmte, hoeveelheid armaturen, etc. Deze fijne samenwerking is er met Lixero; zij hebben de specialisten in huis die weten wat er nodig is. Samen integreren we functionele lichtoplossingen in esthetische armaturen voor een prachtige totaaluitstraling.

Meer weten of Lixero en hun projecten? Check dan www.lixero.eu

Samen ideeën tot leven brengen?